MŠ Doubravčice, okres Kolín

tvorivost-428x321

JAK SI VEDEME….

MILÍ RODIČE,

Máme pro vás čerstvé zprávy z Oranžové třídy a reflexi z prvních týdnů ve školce.

Děti jsou prima, převážně v dobré náladě a již se seznámily s námi dospělými, s novými tvářemi v Oranžové, s režimem školky, a hlavně s pravidly, aby vše hladce fungovalo.

Naše základní pravidla visí na nástěnce a děti Vám je určitě rády představí.

Probrali jsme pravidla ve třídě, na zahradě a víme jak se chovat na výpravě. Během října, budeme pravidla ještě zvnitřňovat, aby se dětem dostala pod kůži a mohly si nerušeně hrát a užívat společné radosti z her a objevování.

Začali jsme číst knihu “Uprchlík na ptačím stromě” a v centrech jsme si třídní strom vyrobili i s jeho obyvateli – ptáčky (můžete ho vidět na dveřích do tělocvičny). V centrech aktivit děti radostně tvoří, zkoumají, hrají si a učí se spolupracovat ve skupině. Důležitou věc, kterou se také učí je uklízení hraček na místo, úklid po sobě v centrech…

Máme za sebou adaptační výlet na hrad Šember a do lesa, který si všichni užili – pozorovali jsme a poslouchali hlavně ptáčky a stromy. Výletem jsme krásně otevřeli i naše další téma, kterým budou tento rok naše ctnosti. Děti si mohly vyzkoušet svou odvahu a podporu ve skupinkách při cestě na čertovu lenošku a při překonávání mostu.

Nové děti se vcelku rychle začlenily do kolektivu a zorientovaly se v denním režimu třídy. I když se některým ráno ještě občas nechce opustit rodiče, ve třídě se zapojí do aktivního života a najdou si hru s ostatními (zatím jsme jim více nápomocni).

Předškoláci se sžívají se svou novou rolí (občas se někdo připojí k mladším dětem, takže zažíváme veselé chvilky). Děti pomáhají mladším a novým kamarádům. Všímají si, když si někdo neví rady a ochotně (většina z nich) přispěchá na pomoc.

Děkujeme, že průběžně kontrolujete a doplňujete oblečení v šatně – dětem to usnadňuje orientaci v tom, co si na sebe vzít (prosíme o přizpůsobení oblečení na háčku aktuálnímu počasí).

Oregony máme za sebou, díky za Váš čas a velice si ceníme Vaší otevřenosti při rozhovorech o dětech

Můžete také nosit peníze na bruslení a keramiku.

Přejeme Vám krásné podzimní dny Tereza, Eliška, Jana K. a Pavla

Sdílet příspěvek

beDesign.cz

Přihlášení