MŠ Doubravčice, okres Kolín

obrázek_2023-03-06_182854800

Vítejte v Oranžové

Vítá Vás ORANŽOVÁ třída

Milí rodiče,

Vítáme Vás po prázdninách u nás, v Oranžové třídě. S některými se potkáváme druhým, či dokonce třetím rokem, a někteří z Vás s námi začínají rok první. Těšíme se na všechny, a věříme, že při vzájemné spolupráci si děti užijí spoustu pohodových dnů ve školce.

Jak to u nás funguje:

Školka se otevírá v 6:45 a cca do 7:30 jsou všechny děti spojeny ve třídě dozorujícího pedagoga.  Poté přecházíme do naší třídy a děti si vybírají hru dle jejich zájmů a aktuální nálady či přítomných kamarádů.  Příchod do školky je nejpozději  v 8:30. Prosíme o respektování času příchodu Vašich dětí.  Nedomluvené pozdější příchody narušují program celé třídy a Vaše dítě ztrácí i velmi důležitý čas na volnou hru.

Dopoledne:

Dopolední svačina je podávána kontinuálně s volnou hrou a je na volbě dítěte, v jakém čase se nají.  Řízený program probíhá v čase cca 8:45-10:30. Aktuální týdenní plány najdete vždy na naší nástěnce.

 Po řízené činnosti vyrážíme na zahradu.  Ven chodíme i za horšího počasí. Připravte dětem vhodné oblečení (nepromoky, holínky). Každou středu se v rámci pobytu venku vydáváme na výpravu. Většinou je našim cílem les a okolí Šembery. Vybavte tento den děti pevnou obuví.

V pátek probíhá v naší třídě veliký tělocvik. Prosíme, myslete tento den na vhodné oblečení na sport. Především u dívek nedoporučujeme tento den šaty, sukně či punčocháčky.

Zvažte vhodnost nošení řetízků, náhrdelníků apod.  Toto doporučení je především  z důvodu bezpečnosti Vašich dětí.  Vyhneme se tak i nepříjemnému řešení v případě poškození.

Páteční den je také věnovaný ukázkám od dětí, které si mohou přinést z domova.

Odpoledne:

Po obědě předškoláci odpočívají ve své třídě, mladší děti v tělocvičně.

Předškoláci mají po kratším odpočinku každý den v čase 13:00-13:30 předškolácký kroužek.  V tomto čase se věnujeme přípravě na školu. Děti rozvíjejí všechny potřebné oblasti, a proto Vám doporučujeme v tyto dny děti vyzvedávat až po skončení kroužku. Dětem které nechodí pravidelně, pak tato příprava často chybí. 

Odchod po obědě doporučujeme u předškoláčků nechat popřípadě na pátek, kdy si děti kreslí deníky. Pokud chcete děti vyzvedávat hned po kroužku, zapište tuto informaci do poznámek v docházce.

Odpolední svačina probíhá mezi 14:15 – 14:45.

Pokud dovolí počasí, tak nás i odpoledne najdete na zahradě. Informaci najdete vždy na vstupních dveřích do školky.

Při odchodu ze zahrady hlaste vyzvednutí dítěte přítomné paní učitelce. S dětmi jsme zvyklé se rozloučit, mají si uklidit hračky a také svůj hrníček. Ten slouží i jako zpětná kontrola přítomných dětí. V případě špatného počasí jsou děti do 15:30 ve svých třídách a poté v tělocvičně.

DŮLEŽITÉ INFORMACE:

  • Omlouvání dětí do 7:45 na SMS 776 327 585
  • Pevné přezůvky (ne pantofle, bez černých podrážek)
  • Náhradní oblečení na ven
  • Zapisování denního odchodu dětí (po obědě, po spaní, desky na botníku v hale)

Aktuální informace hledejte na nástěnce naší třídy.

Své potřeby, připomínky, postřehy a podněty s námi neváhejte sdílet nejlépe ráno do 8.00 či při předávání dětí.

Vaše třídní učitelky Tereza Pechalová a Eliška Pokorná

Sdílet příspěvek

beDesign.cz

Přihlášení